Superlekkere & snelle citroen-ricottakoekjes

Toen ik afgelopen woensdag met mijn ma aan de telefoon hing, liet ze terloops vallen dat ze koekjes aan het bakken was met ricotta en citroen. Gek genoeg had ik op dat moment net een restje van beide ingrediënten in de koelkast staan.
Soms lijkt het wel alsof het zo moest zijn! :o)

Tijdens het middagdutje van de jongste trommelde ik Florian op om samen koekjes te bakken. Zoiets moet ik meestal geen 2 keer vragen. Ieder deed zijn keukenschort aan en jupla... in een handomdraai hadden wij 2 bakplaten vol heerlijke koekjes!

Ik schreef het recept aan de telefoon op een klein papiertje, maar het verdient echter beter. Daarom noteer ik het hier!

Wat heb je nodig? (voor een 30-tal koekjes)

210 g bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
60 g zachte boter
150 g suiker
1 ei
100 g ricotta
1 1/2 el citroensap
zeste van 1 citroen, geraspt

Aan de slag:

  1. Zeef de bloem in een kleine mengkom en doe er het zout en het bakpoeder bij.
  2. Mix in een grote mengkom de zachte boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg het ei, de ricotta, het citroensap en de -zeste erbij.
  4. Doe de droge ingrediënten bij dit mengsel.
  5. Leg toefjes van het deeg op een bakplaat met behulp van 2 eetlepels. Je kan de bakplaat invetten of bedekken met een bakvel/bakpapier.
  6. Bak de koekjes 15 minuten op 170°.
  7. Laat afkoelen op een rooster.

Citroen-ricottakoekjes
Recept: Hummingbird Bakery








Reacties

Saskia SSeWS zei…
Jammer, op dit eigenste ogenblik mag het hier niet zijn, maar wat niet is kan nog komen hé. Dringend ricotta aanschaffen!! Bedankt voor het delen!
Sandy Cloots zei…
Ik ben hier direct in gang geschoten, en de helft van de koekskes is ondertussen verorbert, een succesreceptje, bedankt.

Populaire berichten van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes