Kyotojurk uit LMV

Terwijl ik op skivakantie was, vernam ik via IG en FB dat mijn Lorajurk bij de foto's stond in de nieuwste editie van La Maison Victor. Dat betekende natuurlijk dat ik na onze thuiskomst zo snel ik kon naar de winkel holde om het tijdschrift te kopen. Voor 1 keer deed ik dat zelfs blindelings - al lette ik er natuurlijk wel op dat ik geen Franse editie meenam!

Dat er altijd heel ijverige naaidames zijn die snel de nieuwste modelletjes uitproberen, was ook deze keer superhandig. Je krijgt meer inspiratie van het zien van andere realisaties en vaak zijn deze nog leuker dan het origineel in het boekje.

De FB-groep "Creaties uit LMV" bevestigde het gevoel dat ik al had toen ik het model in het tijdschrift zag: het Kyotojurkje is een kleedje voor mij! Ik had eindelijk een bestemming gevonden voor een coupon die ik 5 jaar geleden kocht bij Fragile. At last!

Vorig weekend was ik enkele dagen alleen met de kinderen, dus waagde ik het erop het eerste stuk van 2016 te naaien. En... bravo voor mijn flinke zonen: ik kreeg de kans het kleedje af te werken!

De aanpassingen

Nadat ik de patroondelen (maat 38) had overgetekend, zag ik dat de raglanmouwen een bovennaad hadden. Dat vond ik niet zo'n leuk idee: mijn stofje is een viscosetricot en ik was bang dat een bovennaad te veel zou opvallen. Daarom plakte ik de voor- en achtermouw aan elkaar en deed ik er een neep in. Veel beter! En veel minder knipwerk!

De naad van het "piepenholleke" op de rug werd in de beschrijving met biais afgewerkt. Daar had ik helemaal geen zin in. Ik tekende op die plaats 2 cm extra zodat ik het netjes met mijn tweelingnaald kon afwerken.

Bij de rok telde ik 10 cm extra (2 cm zoomwaarde inbegrepen) omdat ik bang was dat het kleedje te kort zou worden als ik het wat wilde bloezen met een riempje. Het model is namelijk wijd vanboven, maar de rok is aansluitend.
Achteraf bekeken waren 7 cm extra ook voldoende geweest (inclusief 2-3 cm zoom). Met een riempje valt het wel goed, maar soms glijdt de stof een beetje naar beneden en dan krijg ik, als ik niet oppas, "nonnekeslengte" tot op mijn knieën. Niet aan te raden! (Ik fatsoeneer me dus af en toe een beetje zodat ik er niet over-zedig bijloop!)

Het resultaat

Dit kleedje zat vrij snel in elkaar en ik moest niets aanpassen aan de zijnaden. Joepie! In plaats van 2 cm zoom, nam ik er 4, want het jurkje was écht veel te lang.

Aan de rug naaide ik het piepgaatje dicht met enkele steekjes aan de binnenkant. Soms komt mijn bh nog net piepen (tja, met een piepgaatje, wat wil je), dus misschien moet ik het volgende keer nog net ietsje hoger dichtnaaien. Dit kleedje ga ik eerst eens wassen en dan zie ik wel wat ik ermee doe. Momenteel is het nog wat frisjes dus draag ik er meestal een gilet over, en dan ziet niemand wat er eventueel "loos" is aan de achterzijde. ;o)

Het zwarte lakriempje vond ik nog tussen de laatste koopjes bij AS Adventure.

Stof: Fragile (stockverkoop)
Patroon: Kyoto - LMV Editie 1 jan-feb 2016
Reacties

Saskia SSeWS zei…
Geslaagd! Ik speur tegenwoordig altijd eerst af welke modellen in maat 30 staan voor onze oudste dochter, jammer, deze start pas bij 34 ... maar toch aan een versie bezig in een zelfgetekende 32. Jammer dat ik geen stof genoeg heb voor het piepgaatje. Met een mooi behaatje kan het geen kwaad dat er af en toe iets meer te zien is ... of anders een topje met spaghettibandjes in een blauwtint?
Heel mooi! Beter dan de originele. Ik twijfel nog om hem te maken...
Wanda Malliet zei…
Prachtig !! Weer eentje bij op mijn to-do lijstje ;-)
JoChapeau zei…
Keischoon zeg ! Ik moet me er misschien ook eentje stikken ... als ik weer eens tijd heb !
Prachtig, hoor, heel leuk gemaakt en tof om h allemaal te lezen
B - Naais zei…
Mooi! Ik ben blij te lezen dat je na zo'n lange tijd nog een bestemming vond voor het stofje. Ik heb er hier ook zo'n paar liggen ;-).
Woohoo zei…
Ik ben ook fan!
Mooi, 't staat je goed! Ik zou het biaislint ook achterwege laten, denk ik ...
Lunatiek zei…
Ik vind het echt heel erg mooi geworden!!! Super gewoon! Je gaat er veel plezier van hebben denk ik! Ik wacht nog steeds op een fotomoment voor de mijne, dan ben ik eens snel met naaien :p
Heel mooi model. Die zou ik ook nog wel eens willen maken
Super mooi! Ik naaide gisteren de mijne, en ik deed dezelfde aanpassing aan de mouwen als jij. Ik begrijp niet dat ze dat niet sowieso op die manier voorzien, ik vind het alvast veel toffer! Echt een super kleedje, jouw Kyoto!
Amécon zei…
Mooi, het staat jou heel goed!
Ik vind dit ook een heel leuk jurkje! Mijn vraag is wel, met welke lichaamslengte en gewicht komt deze maat 38 van LMV overeen, zou interessant zijn om weten mits je zo precies jouw aanpassingen beschrijft.
@Ann Vanhaverbeke: ik meet 1m73 en ben slank gebouwd. De rok mocht mss wel ietsje korter, zo achteraf bekeken. Ik denk ook dat ik een vrij brede zoom stikte.

Populaire posts van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes