Silhouette blogtour dag 1: papieren sterren & glitterkaarten

Vinden jullie het ook zo leuk om je huisje knus te maken als de kersttijd eraan komt?
Ik alleszins wel! En dat ik niet de enige ben, kan je deze week zien in de Silhouette blogtour waarvan ik vandaag de aftrap geef.

Je leest het goed: dit wordt een inspirerende blogtour waar elke deelneemster haar eigenste kerstinspiratie toont in woord een beeld. Reken maar dat jullie vingers zullen gaan kriebelen van de goesting!

Voor deze blogpost exploreerde ik de mogelijkheden van papier. Nog niet zo heel lang geleden kocht ik een lighthold-snijmat, dat is een mat die iets minder hard kleeft zodat je papier er niet op blijft plakken als je je projectje van de mat trekt.

In de facebookgroepen zie je momenteel heel veel kerstballen en glasblokken voorbijkomen. Persoonlijk hou ik daar minder van omdat het snel neigt naar "overkill".  Ik hou het liever sober en daarvoor ging aan de slag met een groot vel papier. Op de foto's lijkt het wit, maar het is een heel lichte tint die "lilac" heet. Bijna wit, eigenlijk.

Via Pinterest kwam ik terecht op dit sjabloon en bijhorende tutorial van papier sterren. Ik paste de maten aan zodat alle delen perfect even groot waren en voegde nog wat toeters en bellen toe. Als je als afmeting 150x132 mm neemt voor 1 punt, kan je de ster snijden uit een blad van 30x30 cm (=de grootte van je snijmat).

Na een probeersel in dunner papier dat veel te fragiel bleek, maakte ik deze 2 sterren uit een vel van 180 g. Deze dikte was eigenlijk ideaal. Goed te bewerken, maar toch stevig genoeg om het geheel zonder scheuren samen te lijmen.
Ik gebruikte de vinyllijm van Artemio, een pot die ik nog staan heb van de suikerbonen van Pepijn. Het voordeel van deze lijm is dat ze doorschijnend wordt bij het opdrogen. Dat maakt dat eventuele druppels of gemors niet echt opvallen aan de buitenkant van je werkstuk.

Papier: Alizarine Halle
Zilveren touwtje: Wibra
Ontwerp: Me and my DIY

Voor de ster met "krullewieten" zocht ik een "swirl" via Google-afbeeldingen die ik traceerde. Daarmee versierde ik mijn ontwerp, gecombineerd met bolletjes. Mijn Cameo had maar liefst 1 uur nodig om deze ster te snijden, je bent gewaarschuwd!


Het vouwen en verlijmen van de verschillende delen is een beetje precisiewerk, maar door de voorgesneden stippellijnen viel dat al bij al nog mee. Enkel de laatste punt is een beetje moeilijk door het gebrek aan beweegruimte.


Verder deed ik een experiment met de "double sided adhesive" ofwel dubbelzijdig kleefpapier van Silhouette. Dit is een materiaal dat zich prima leent om met glitters te werken. Je snijdt je ontwerpje uit met de Cameo en dan kleef je je ontwerp op een kerstkaart. Je haalt de beschermlaag eraf en dan strooi je er glitters over in de kleur van je keuze. Het teveel aan glitters gooi je terug in het potje. Nog een kerstwens eronder en voilà: klaar is je unieke kerstkaart!

De glitters van Silhouette zijn zo mooi, ik kon zelf niet kiezen want er was goud, zilver, rood, zwart... Ik mixte en matchte dus met de kleuren papier die ik in huis had. Ik werkte de kaarten af met een  wens, hier gestempeld maar ik maakte er nog waarbij ik de wens met de sketchpennen van Silhouette schreef.

Al het materiaal van Silhouette komt van bij Feeërieke. De geplooide kaarten vond ik bij Action en in mijn knutselvoorraad. 

Zin gekregen om mee te doen? Ik bekijk graag jullie knutselresultaten op IG via de hashtag #silhouetteblogtour. 

En voor wie niet graag alleen aan de slag gaat: deze knutsels gaan we ook maken tijdens de workshopdag "Make it" op 17 december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop "Kerstknutsels" die ik zal begeleiden. Schrijf je nog snel in als het je aanspreekt, het zal daar gezellig zijn!

EDIT:  hier vind je de studio3-bestanden van de kerstbal en de figuurtjes. Meld je aan voor onze facebookgroep en de rest gaat vanzelf. Gelieve deze ontwerpen uiteraard niet te gebruiken voor commerciële doeleinden.


Kaarten: eigen voorraad (o.a. Action)
Glitters & double sided adhesive: Feeërieke
Stempel: Posthumus Amsterdam
Witte kaart: Action
Glitters & double sided adhesive: Feeërieke
Stempel: Hema 
Volg de hele week de creatieve exploten van blogcollega's Biebie (29/11), Spoetniksels (30/11), La vie de Sofie (1/12), Yjonis (2/12), Miss Wobie (3/12) en Vnila (4/12)BewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

spoetniksels zei…
Oh heel leuk idee met de glitters!
Heel leuk die kaarten! Staat ook nog op mijn planning!
JoChapeau zei…
En dan te bedenken dat ik eigenlijk niet met mijn silhouette kan werken ;-)
Sandra zei…
Mag ik eens vragen? Ik wil graag aan de slag gaan maar zijn dit allemaal betalende templates? Of hoe maak je deze juist? Alvast bedankt
laviedesofie zei…
Amai! De kaarten zijn m'n favoriet. De sterren zijn ook echt prachtig maar wat te veel gepriegel voor mij.
Ik zet de bestandjes erbij, Sandra!
Sandra zei…
Super. Dank je wel

Populaire posts van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes