Tijgerpyjama voor Pepijn

Er was eens een stofje dat heel mooi was, maar wegens winterkleuren enkele maanden in de kast belandde.
Maar... belofte maakt schuld, dus schoot ik vorige week in actie met dit superleuke lapje tijgertricot. (Of zijn het poezen? De meningen zijn verdeeld, maar who cares...)

Het stofje ligt hier in de webshop van Droomstoffen. Ik had niet genoeg stof om broek en bovenstuk uit dezelfde stof te maken, dus gebruikte ik effen zwart tricot voor het voor- en rugpand.

Na de eerste fotosessie vond ik zo'n zwarte vlakte op de borst van een driejarige nogal "hard". Ik besloot uit te testen wat ik er met mijn Cameo van kon maken. Het figuurtje was immers niet te traceren wegens te weinig contrast tussen tijger en achtergrond. Gelukkig ken ik intussen andere truken en kon ik dit experiment tot een goed einde brengen! De voorraad flex zat ook mee, al moest ik het diertje kleiner maken dan ik in gedachten had.

De broek is een soort zouavenmodel uit Ottobre. Daar stond het gepresenteerd als een sportieve broek met nog een kangoeroezak op het kruis vooraan. Beetje raar vond ik, maar wat me vooral interesseerde was de plaats dit dit model heeft aan de poep. Zoonlief slaapt immers 's nachts nog met een luier, en omdat wij katoenen luiers gebruiiken, zijn deze nogal omvangrijk. Niet elk pyjamabroek past dus zomaar rond zijn slaapbips!

Het bovenstuk is van Peek-a-boo's Alex and Anna pyjamas. Dit model tailleert tamelijk smal maar ik had geen zin om op zoek te gaan naar een ander model en dat nog over te tekenen (beperkte naaitijd, weet je wel?). Gelukkig is onze kleinste kruimel eerder van 't smalle type.

En jij, maakte jij al pyjama's voor de komende wintermaanden?


Tricot met tijgers: Droomstoffen
Zwart tricot: Markt Maastricht
Broek: Ottobre 4/2015, model 17 (mt 104)
Bovenstuk: Peek-a-Boo, Alex and Anna winter pj's
(mt 104)
Eerste pasbeurt: er ontbreekt nog iets...

Reacties

Unknown zei…
Prachtige pyjama! Echt heel erg tof gedaan!
Hutsepruts zei…
Leuk gedaan. De tijger maakt het geheel mooi af. Denk inderdaad dat het anders misschien wat hard was. Nu is het wat lieflijker ;-)
molemieke zei…
Heel mooie pyjama! Ik moet nog in actie schieten.
Piepow zei…
Mooie pyama!! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw truken om zulke tekeningen toch te traceren :-) En voor zulke projectjes is de Cameo toch heerlijk materiaal hé.
Piepow: ik overtrok de lijnen van het fguurtje let de gereedschapjes in de linkerzijbalk! ;)

Populaire posts van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes