Mimibloes uit Love at first stitch

Ze stond al erg lang op m'n programma, die leuke retrobloes uit het boek "Love at first stitch".
Je ziet ze niet zo vaak voorbijkomen op sociale media, maar het pareltje van Marie-Paule friste mijn geheugen op. Ik vroeg haar zelfs of ik haar versie schaamteloos zou mogen kopiëren met de stof die ik in haar give-away won... Maar vooraleer ik de schaar zet in die prachtige stof, naaide ik een testversie uit een stofje dat al een hele poos op een bestemming lag te wachten.

Vorige week was het nog paasvakantie, dus moest het er van komen. Ik zette me schrap, tekende het patroon (maat 3) over en knipte dezelfde avond alle delen. In dezelfde beweging zette ik me dan ook maar aan het vlieseline-strijk-gedeelte, zodat al het saaie werk achter de rug was.
Voor de zekerheid verlengde ik trouwens het voor- en achterpand met 5 cm. Ik ben niet zo klein en las al dat de bloes vrij kort valt.

Het in elkaar stikken ging vrij vlot, ik moest mijn huishouden er maar een dagje voor verwaarlozen. :o) 
De knoopjes vond ik afgelopen vrijdag op de markt in Maastricht, wat een toeval dat ik dat uitje plande enkele dagen na het maken van deze bloes! Ik vind ze persoonlijk ontzettend passen bij de retrotwist die dit kledingstuk heeft. 
Let ook op de mooie halsuitsnijding en op de prachtige plooitjes in de mouwen.

Oh ja, de mouwen... Die waren erg smal aan de mouwinzet! Gelukkig kon ik de opening aan voor-en achterpand tijdens het naaien nog een centimetertje naar beneden halen en kon ik daarna nog wat sjoemelen in de naadwaarde (die is 1,5 cm bij dit patroon). Aan de oksel stikte ik op 1 cm naadwaarde om dan geleidelijk over te gaan naar 1,5 cm. Zo zit de mouw veel comfortabeler. Ik heb niet zo graag dat het spant, zeker niet in de zomer als er al wat meer gezweet wordt!

Bij gebrek aan een bekwame fotograaf ziet u hier vooral foto's van mijn madam de paspop.
Patroon: Mimi uit Love at First Stitch
Stof: Lapjeskraam op de markt van Maastricht
Knoopjes: Peter en de Dames op de markt van Maastricht

Reacties

Tof, Bieke! De maat zit goed, he. En de mouwen, daar had ik ook al van gehoord. Ik maakte ze dan weer wat te groot, maar goed om te weten dat de cm links en recht voldoende is. Benieuwd naar de volgende!
Echt een retro model!
Zit als gegoten.
Leen B zei…
Heel tof en mooi, Bieke!
Mooike ! En heel spontane foto! Dat moet nen knappe fotograaf geweest zijn ;-)
Anoniem zei…
Super mooi, ik ben nog steeds aan de mijne bezig ☺️
Amécon zei…
Mooi! Moet ik ook nog eens maken!
De knoopjes geven het retro-gevoel nog extra weer! Heel mooi!
Ik was dat boek helemaal vergeten en ik heb er toch al veel plezier aan gehad! Bedankt om me er terug aan te herinneren! Mooi!
Lunatiek zei…
Wauw, echt prachtig!! Heel knap gedaan!!
Jongens toch! zei…
Heel mooi! Ik zal me er toch ook eens aan moeten beginnen!

Populaire posts van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes