Stofrestjes & kerstswap-plus

Vorig weekend stelde ik me kandidaat om mee te doen aan de kerstswap-plus van Hoemmelke. Binnenkort krijg ik te horen voor wie ik een leuk kerstcadeautje ineen mag knutselen. Spannend toch?
Wat ik nu al weet, is dat er ook een kindje blij gemaakt gaat worden. Voor hem/haar ben ik vandaag begonnen aan een klein projectje: een memoryspel waarbij ik stofrestjes inzet als plaatje!
De enige kost die ik maakte, was een cirkelpons en een groot blad dik kraftpapier (zo van dat bruin uit de oude tijd, weet je wel?).
De inspiratie vond ik alweer op mijn geliefde Pinterest.

Uit het dikkere kraftpapier sneed ik rechthoekjes van 6,5 cm x 13 cm. Ik duidde meteen ook de vouwlijn aan in het midden van de lange zijde (dus op 6,5 cm). Vervolgens gebruikte ik een cirkelpons van 5 cm en ponste ik een gaatje uit elk kaartje.

Dan vouwde ik het kaartje dubbel (om handig te werken, maakte ik een vouwlijn met de achterkant van een mes tegen een aluminium lat). Ik knipte vierkantjes uit restjes stof die net iets kleiner waren dan 6,5 cm (6,3 cm om juist te zijn!) en deze kleefde ik met vinyllijm op de gesloten zijde van het kaartje.

Tot slot kleefde ik het kaartje dicht, even onder de fruitschaal (platduweuh!) en klaar!

Heel leuk om te doen (afgezien van de onderbrekingen voor de verkouden + tandenkrijgende en dus zeurderige babyzoon) en weer wat restjes weggewerkt. Blij!


Reacties

flooke zei…
Leuk idee!
Ben al vaak op zoek gegaan naar zo'n cirkelpons met zo'n grote diameter, helaas nog niet gevonden..misschien heb jij tips waar ik er eentje op de kop kan tikken?
Bieke P. zei…
Ik kocht de mijne in de lokale tekenwinkel, maar in de Banier vind je die ook!
Woohoo zei…
oh, heel leuk idee! Dat pin ik graag :)
Leen B zei…
heel leuk idee!! en vooral handig om van restjes af te geraken!
wannesraps zei…
hei tof gedaan!!! en t ja dat ritszakske.... gewoon gebruiken zou ik zeggen!!!

Maren (hoemmelke)

Populaire posts van deze blog

We haken weer lekker weg...

Een simpel rokje in tricot - met tutorial

Zelfgemaakte wasbare billendoekjes